Behandling av pigmentfläckar

Bakgrund
Nästan alla har pigmenterade fläckar av något slag någonstans på kroppen. Dessa hudområden innehåller höga koncentratio-ner av melanin (som ger håret dess färg) och orsakas vanligen av solljus, åldrande eller ärftliga faktorer. Ytorna brukar variera i storlek, form och djup.

Några är inte större än ett knappnålshuvud, medan andra kan vara stora som en hand-flata och ligga på väl synliga platser som ansikte, hals och armar.

De kan vara både platta och utstående och har en kosmetisk, men inte medicinsk, effekt. Dock kan en del av dessa fläckar vara begynnelsen till ett malignt melanom och då är det viktigt att ta bort dem.
Det är här European Clinic kan hjälpa dig - vi använder den välbeprövade IPL-tekniken för att ta bort det överflödiga melaninet i fläckarna.

Processen går till på samma sätt som vid hårborttagning, men man använder ett speciellt huvudstycke för pigment och ytliga blodkärl. Vi kan behandla alla hudtyper och nästan alla hudfärger och eftersom plattan på huvudstycket är c:a 3 cm2 stor, går det snabbt att åtgärda även stora fläckar.

Under behandlingen anpassas styrkan på ljuset till just dig och energin absorberas bara av melaninet, inte av din friska hud. Ljuset krossar de melaninfyllda cellerna, som sedan elimineras av kroppen.

Efter behandlingen är fläcken ljusare och efter 2-3 behandlingar finns det inga spår kvar efter pigmentfläcken beroende på hur stor den var från början. Vissa stora fläckar kan behöva mer än fyra behandlingar.