Schematisk bild av hud med ytliga blodkärl.Schematisk bild av hud med ytliga blodkärl.

Schematisk bild av hur ljuset bryter ner de överflödiga kärlen.Schematisk bild av hur ljuset bryter ner de överflödiga kärlen.

Huden efter färdig behandling: inga blodkärl på ytan.Huden efter färdig behandling: inga blodkärl på ytan.

Kinder med ytliga blodkärl före behandling.Kinder med ytliga blodkärl före behandling.

En månad efter tre behandlingar med fyra veckors mellanrum.En månad efter tre behandlingar med fyra veckors mellanrum.

Blodkärl på bysten förebehanling.Blodkärl på bysten förebehanling.

Samma byst en månad efter fyra behandlingar med fyra veckors mellanrum.Samma byst en månad efter fyra behandlingar med fyra veckors mellanrum.

Hals med ytliga blodkärl före behandling.Hals med ytliga blodkärl före behandling.

Samma hals en månad efter 5 behandlingar med fyra veckors mellanrum.Samma hals en månad efter 5 behandlingar med fyra veckors mellanrum.

Behandling av ytliga blodkärl

Bakgrund
Vare sig de är medfödda eller har utveck-lats under tidens lopp, så har nästan alla personer någon form av ytliga blodkärl när de når medelåldern, ibland ännu tidigare.

Med IPL metoden kan vi på ett bra sätt åtgärda dessa. Det man gör är att man skiftar till det speciella huvudstycke som är till för blodkärl, anpassar ljusintensiteten efter behovet och behandlar huden.
IPL gör att man kan anpassa ljuset så att man bara påverkar blodkärlen och inte den omgivande huden.

Efter behandlingen tar kroppen hand om det som är kvar av blodkärlen. Mycket lite, eller inget alls av blodkärlet är kvar redan efter en behandling. Har man större ytor, kan det dock behövas fler behandlingar.

Stora ytor behandlas bäst genom att man gör fyra till sex behandlingar med fyra veckors mellanrum - en positiv bieffekt av detta är att mindre rynkor och streck i huden försvinner och huden ser yngre ut.