Inte nöjd med spegelbilden

Synen i spegeln blev bara värre och värre då man såg sina ”vikar” krypa allt längre och längre upp. Vad kunde man göra? Man hade ju hört att man kunde göra en hårtransplantation, men var det värt det? Skulle resultatet hålla eller skulle det bli likadant efter ett tag igen? Var det inte väldigt dyrt också? Frågorna var många, men efter jag började surfa runt på olika hemsidor hittade jag till slut European Clinic i Landskrona.

Efter ett tags funderande valde jag att ringa dem och höra vad de kunde göra. De bad mig skicka bilder på hur hårförlusten såg ut för tillfället, så det gjorde jag. Några dagar senare ringde de upp och vi bokade in en tid bara någon månad efter jag först tog kontakt med dem.

I slutet av januari var det så dags. När jag kom ner blev jag väldigt väl bemött och de bjöd på dricka och tilltugg under tiden de förberedde sig. När jag väl kom in i rummet ritade de först in hur de tänkte sig att de nya hårsäckarna skulle placeras in, sen började själva hårtransplantationen. De började med att bedöva mig, innan de försiktigt skar ut en bit från nacken där hårsäckarna skulle tas ifrån. Under tiden bjöd de både på dricka och godis och frågade om jag ville kolla på film. Under tiden höll de på att arbeta och allt sköttes väldigt proffsigt och noggrant. Stämningen var hela tiden god och de frågade även om jag tyckte det gick bra och om jag ville ta en paus emellanåt. Efter ett antal timmar var det så klart och nu i efterhand måste jag säga att det var helt klart värt det! Visst kändes det, men så farligt var det inte.

Efter själva operationen började jag ta mikromintabletter och tvätta håret med ett speciellt schampo och balsam som fanns att köpa på kliniken, allt för att stoppa fortsatt hårförlust. Dessutom fick jag en blankett över vissa saker jag skulle vara extra noggrann med de första dagarna för att resultatet skulle bli så bra som det bara gick. Stygnen togs bort 10 dagar senare och jag gick på rutinkontroll några månader senare där de sade att allt såg bra ut.

Nu, drygt två år senare tar jag fortfarande tabletterna och tvättar håret med schampo enligt ordination och ta mig tusan, det hjälper verkligen! Jag märker inte av någon fortsatt hårförlust resultatet ser naturligt ut och allt är verkligen jättebra!

Skillnaden är jättestor, självförtroendet har ökat avsevärt och jag måste säga att det var värt varenda krona! Tveka inte, märker du att du börjar tappa håret, hör av dig till dem. Du kommer bli positivt överraskad av resultatet!

/Martin