Tunnhårig i 20-årsåldern

Jag har alltid varit mån om mitt utseende och experimenterat med olika frisyrer och hårfärger. Redan i 20-års åldern började delar av håret att bli lite fjunigare och glesare, då började en långsam process av oro och undran för hur jag skulle komma att se ut. Håravfallet fortsatte från luggen och bakåt och i 26-års åldern var det uppenbart, jag hade blivit tunnhårig. Jag studerade foton av mig själv och upplevde att jag åldrats i förtid, delvis blivit berövad på min ungdom helt enkelt.

Jag började använda olika preparat mot håravfall utan märkbart resultat och fortsatte leta efter bättre metoder. Till en början tyckte jag att hårtransplantation var en lite väl drastisk metod med tveksamt resultat, jag hade mest hört om de gamla metoderna. Efter en hel del surfande förstod jag att metoderna hade förfinats och man verkligen kunde få ett naturligt hår tillbaka. Det svåra var bara att välja rätt klinik. Utbudet av både bra och dåliga kliniker på Internet är enormt, jag valde ut två stycken och besökte dem för en kostnadsfri konsultation.

Jag besökte European Clinic 2008 för konsultation och de gjorde verkligen ett seriöst intryck, mina problem blev tagna på allvar och jag kände att det är här jag ska göra operationen när jag väl bestämt mig. På väg hem ringde Caroline och meddelade att de hade en återbudstid 4 dagar senare. Det hela gick mycket fort, på måndagen efter var jag på plats för operation. Vi bestämde hur hårlinjen i luggen skulle se ut och hur långt bak vi kunde räkna med att håret skulle räcka. Jag fick en tablett lugnande medel sedan var det bara att luta sig tillbaka och iaktta personalens professionella arbete. De var mycket omhändertagande och jag kände att jag var i trygga händer. Tyvärr hade jag en tendens att blöda ganska lätt vilket gjorde att operationen drog ut på tiden. Sent på kvällen var vi färdiga, lite omtöcknad begav jag mig till mitt hotell.

Hårbotten såg naturligtvis inte så kul ut de första dagarna och jag blev svullen som i ett band över pannan, som jag fick massera bort för att undvika att den skulle vandra ner mot ögonen. Ärret i nacken spände en del men annars kände jag mig ganska okej och behövde endast vara ledig från jobbet en dag. Den första tiden hände det inte så mycket, jag tappade mest de transplanterade stråna vilket är helt normalt. Efter ungefär 3 månader började nya kraftiga mörka strån att växa, lite här och där. Sedan blev det tätare och i skrivande stund ca. 10 månader efter operationen tror jag att allt hår vuxit ut. Jag är mycket nöjd med resultatet, jag har fått ett relativt tätt hår efter bara en operation. Funderar på ytterligare en operation för att få liknande täthet som i mitt övriga hår.

Det är fantastiskt att kunna se hårlinjen igen, känns som om man är ”med i matchen” igen. 9 månader efter operationen var jag på återbesök hos gänget i Landskrona och de var också mycket nöjda med resultatet, de kunde knappt se ärret i nacken även fast jag var kortklippt.

Jag tycker att detta var en av mina bästa investeringar och kan verkligen rekommendera andra att göra samma resa.

Mycket nöjd!